Altu - architecture, interior and scenography


ALTU Logo


- ARCHITECTURE - INTERIOR - SCENOGRAPHY



KHL 12


Renovation and extension of a modernistic bungalow
Completed in September 2018
Kapellen (BE)


View Drawings  


View article in LIVING


View article in IDEAT Magazine


The L-shaped bungalow, located in the middle of a triangular plot in the woodlands of Kapellen, was extended with a mirrored L-shape which folds around the existing contours. Several split-levels generate different views towards the surrounding garden. The new wooden awning at the south-west facade brings shade to the concrete terrace and connects the original building with the extension. The concrete exterior fireplace pierces the awning and breaks up the facade with a subtle hint to the original structure, while at the same time it functions as the center of the outdoor area. Post design, the bungalow looks like it was always meant this way.
 

Photography by ©Depasquale+Maffini












ALTU Logo


For all inquiries: info@altu.space
Francesca Bonne: +32 472 64 47 87
Veerle Van de Walle: +32 473 54 82 41


Main office:
Karel Oomsstraat 20,
2018 Antwerp (BE)



Satellite office:
Galileistraat 15,
3029AL Rotterdam (NL)



About

View press
Instagram

Subscribe to our newsletter: